13.11.08

στερεοτυπα

Μεσα σ ενα κουτι καθ ολα νομιμο με τις σφραγιδες του και τα πιστοποιητικα του ενα κουτι που τιποτα δεν εδειχνε τι ειχε μεσα, και τι θα επακολουθουσε αμα ανοιγε, καθισαν γυρω γυρω ολοι, φαινομενικα ηρεμοι και χαλαροι, χαρουμενοι που συναντηθηκαν μετα απο καιρο. ετσι εδειχναν, αλλο αν μεσα τους εβραζαν οι ιδιες πυωδεις φουσκαλες με αυτες που βρισκονταν μεσα στο κουτι, πραγματικα αν εκεινη τη στιγμη τους εβγαζε καποιος μια φωτογραφια θα εμπαινε στα περιοδικα στη στηλη της χαρουμενης ατμοσφαιρας, τη στηλη που ζηλευαν ολοι, και ολοι θελαν τουλαχιστον να κανουν ενα περασμα, εστω κι αν ηταν φλουταρισμενοι σε καμια γωνια, αυτο και μονο ηταν ικανο να τους δωσει μεγαλη χαρα.
τοσο ηλιθιοι ηταν.

Στα λεω αυτα κοριτσι μου γιατι δεν θελω να σου ρθει ξαφνικα ο ουρανος στο κεφαλι, να εισαι υποψιασμενη, να μη τρομαξεις, να μη διστασεις, να μη σε πιασει πανικος. φαινεσαι καλο κοριτσι δεν εχεις δωσει δικαιωμα στη γειτονια γι αυτο στα λεω αυτα, να με ακους εμενα ,πριν χρονια ημουν εγω σε αυτη τη θεση που εισαι τωρα, μακαρι να ειχα καποιον που νοιαζεται, να μου ελεγε κι εμενα τι να προσεξω, αλλά τοτε κανεις δεν μιλαγε γι αυτα, σε αφηναν να πεσεις στο στομα του λυκου για να χουν να λενε μετα το κοντο τους και το μακρυ τους.
Αυτοι να ξερεις, ποτε μα ποτε δεν ειχαν υπαρξει φιλοι καρδιακοι, θελαν μονο να βγαλουν ο ενας το ματι τ αλλουνου, χαμογελουσαν με αυτο το ψευτικο χαμογελο της χαρας και της επιτυχιας ,πολυ,πολυ, παρα πολυ. τοσο πολυ που αν ειχες την ιδιαιτερη ακοη του σκυλου θα ακουγες να σκιζονται οι ακρες των χειλιων απο το τοσο τεντωμα. θ ακουγες τον ηχο που κανει η χαρα του ανταγωνισμου.
Μη πας παιδι μου να μπλεξεις, κι ας σου λενε αυτοι να καθισεις μαζι τους, ψεμματα το κανουν,γιατι αυτοι ξερουν οτι με το που θα καθισεις εσυ, καποιος απο αυτους θα λυτρωθει κι εσυ θα παρεις τη θεση του .
Αυτοι εχουν μαθει να ζουν ετσι, να τρωει ο ενας τις σαρκες του αλλου, εσυ που πας; εσυ εισαι απο αλλη στοφα, δεν εισαι εσυ σα τα μουτρα τους.
Και στο κουτι δεν θα σου πω τι εχει αν και ξερω, γιατι αμα σου πω, σε βλεπω εισαι αμαθη, ανωριμη, παιδι, δεν θα μπορεσεις να το διαχειριστεις, θα σε ρουφηξει θα γινεις σαν κι αυτους
για αυτο σου λεω, φυγε απο δω ουστ ,πως το λενε και να μ ευγνωμονεις να λες δοξα το θεο που βρεθηκε αυτος ο χρυσος ανθρωπος στο δρομο μου και μου τον εφραξε.
κατσε τωρα και σκεψου
σκεψου αν μπορεις να το αντεξεις
δε νομιζω.
Γι αυτο να λες ευχαριστω, να πινεις νερο στ ονομα μου, και το βραδυ πριν κοιμηθεις να παρακαλας να σε εχουν ξεχασει γιατι αμα σε βαλουν στο μυαλο τους δεν σε βγαζουν ευκολα.
Τρεξε τωρα
Ασε τις ερωτησεις, ας πουμε βρισκομαι εδω οικειοθελως, ειμαι καμμενο χαρτι, ειμαι δεμενη με νηματα που δεν τα βλεπει ανθρωπου ματι, και εχω αποφασισει να μην αφηνω να χαλανε ανυποψιαστους. ας χαλανε του συναφιου τους, αυτους που εχουν προδιαθεση, τους αλλους δεν θα επιτρεψω ουτε να τους ακουμπησουν
φυγε τωρα.

6 comments:

aremare said...

έφυγε;

Spy said...

Έτσι απότομα που τα 'πατε, κόντεψα να φύγω κι εγώ...

Anonymous said...

δεν μιλάτε εσείς
ή κάνω λάθος;

x-ray said...

Από περιέργια δηλαδή, εσύ ξέρεις τι περιέχει το κουτί;
(μου θύμισε "το κακο", ένα ελληνικό θρίλερ, φαντάστηκα επίσης ένα κουτί γεμάτο μύτες από τσόκαρα τσολιάδων)
:)

ο αποτέτοιος said...

εγώ λέω να φύγετε και να πάτε να κάτσετε μέσα στο κουτί. στο κέντρο του. και αν σας πει κανείς τίποτα, να του σπάσετε όλες τις πυώδεις φουσκάλες του.

ε said...

ολοι εχουμε ακουσει την εκφραση ανοιξε το κουτι με τις μαλακιες. ε αυτο εκανα στην καημενη κορη μου, που της ειπα οτι κοτσανα ειχα και δεν ειχα ολα αυτα τα κλισε που σιχαινομαι.

θα φυγει ευτυχως aremare,

και καλα θα κανετε Spy,

λαθος κανετε holly,

ξερω, πως δεν ξερω x-ray, και στη α. σαν θριλερ θα της φανηκε

αποτετοιε ωρες ωρες καλυτερα να καθομαι στο κουτι μου μαζι με τις φουσκαλες μου