11.7.09

εδω το ποστ, εκει το ποστ, που ειναι το ποστ;

χωμενο μεσα σε ενα σχολιο


.,..το συνηθίζω, ειδικά όταν περνώ αιφνιδίως σε κατάσταση λεξιλαγνικής διάρροιας, προκειμένου να μην διαταράξω την “κένωση”.Βέβαια, όχι σπάνια, αυτή μου η συνήθεια, με έχει βάλει σε πολλούς μπελάδες. Θυμάμαι, κάποτε βρήκα μέσα στην κατάψυξη, ένα μικρό χαρτάκι που έγραφε: “να πλ τη δε”. Αυτό. Μόνο. Με μπλε στυλό σε ένα τετράγωνο, κίτρινο χαρτί. Στη κατάψυξη, κάτω από ένα πεθαμένο κουνέλι. Επί μέρες έσπαγα το κεφάλι μου προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσω το κρυφό νόημα της φράσης, να επαναφέρω στις όχθες της μνήμης μου τα χαμένα κομμάτια, τις αγνοούμενες συλλαβές, τους άγνωστους πια φθόγγους, που κάποτε συνέθεταν αυτή την, χωρίς αμφιβολία, σημαντική πρόταση.“Να πλημμυρίσω τη δεξαμενή”, “να πληγώσω τη δέσμευση”, “να πλησιάσω τη Δευτέρα”… Ένα πλήθος πιθανοτήτων ξεπηδούσε ώρα με την ώρα, από την μυστηριωδώς κουτσουρεμένη φράση, επιφορτίζοντάς με, με ολοένα περισσότερες, ολοένα και πιο απίθανες αποστολές. “Να πλημμυρίσω τη δεξίωση”, “να πλάσω τη δεσμίδα”… Ο εφιάλτης δεν είχε τέλος, τα προβλήματα διαδέχονταν το ένα το άλλο, οι μηνύσεις το ίδιο… Μπορείτε εύκολα να αντιληφθείτε λοιπόν, τι έγινε, όταν, κατά την τελευταία μου απόπειρα αποκρυπτογράφησης και πνιγμένος πια στην απόγνωση, μάζεψα όλο μου το κουράγιο, και με ένα σφουγγάρι, το αφρόλουτρο και μια χούφτα σαμπουάν, κατέβηκα στον δεύτερο όπου έμενε η Λένα, μια 20χρονη φοιτήτρια αρχιτεκτονικής, με σαφή πρόθεση να “πλύνω τη δεσποινίδα”…


11 comments:

Anonymous said...

Μη μου τα κάνετε αυτά φίλτατη ε! Μόλις τώρα ήμουν στου κυρίου kopoloso και διάβαζα τα ίδια, και μετά μπαίνω στον κήπο σας, βλέπω το κείμενο και λέω "Αμάν! Νά'το το αϊζενχάουερ... το έμενταλ... το πώς το λένε... το έπαθα!".

Anonymous said...

@ aerosol, Eisenstein το λένε. Δεν έχετε ακοούσει: Αυτός πάσχει από Eisenstein! Τώρα που το σκέφτομαι μπορεί και να το λένε Alka-Seltzer. Με μπερδέψατε. Πάντως ένα από τα δύο είναι. Άκου Αϊζενχάουερ! Αυτός είναι σκηνοθέτης.

kopoloso said...

Στο μεταξύ, άμα ήξερε η φοιτήτρια, πόσο διάσημη έχει γίνει, θα είχε έρθει γονατιστή να μου ζητήσει συγνώμη για όλες τις κατάρες και τις βρισιές με τις οποίες με έλουσε τότε, καθώς και για εκείνη τη φοβερή κλωτσιά που μου έχωσε στα γεννητικά όργανα, κάπου μεταξύ δεύτερου ξεπλύματος και μαλακτικού.

(τελικά εχθές φάγαμε και το κουνέλι)

Anonymous said...

Kopoloso (μας), το να θελήσετε να πλύνετε την δεσποινίδα είναι ένα από τα σπάνια ψήγματα υγείας σε έναν πολύ παράξενο κόσμο.

ο αποτέτοιος said...

κοπολόζο,
το κουνέλι το φάγατε μόνος σας ή με τη φοιτήτρια;

ε said...

αεροζολ ειστε μια χαρα, δεν παθατε τιποτα μα τιποτα, μου αρεσε πολυ αυτο το σχολιο του κοπολοζο.σκεφτηκα ειπα, κοιτα εγω δεν μπορω να γραψω ουτε ποστ και εδω ο ανθρωπος φτιαχνει ιστοριες ακομα και μεσα στα σχολια του.

(πηγατε paul weller; πως σας φανηκε;λιγο σκατοηχος ε; )


hdd345f
τι ωραια που εξηγειτε τα ανεξηγητα

το αιζενχαουερ δεν ειναι πλοιο;

κοπολοζο
αυτες οι λενες ειναι αχαριστα μουτρα


τι ωραια που γραφετε, ωραια γραφετε
μετρ (ή σεφ να πω τωρα με αυτα τα κουνελια με μπερδεψατε)

αεροζολ (μας) αυτα τα σχολια σας ποσο (μας) αρεσει να υπαρχουν εδω μεσα.
:)

αποτετοιε
λετε; ισως.
μετα απο ενα καλο μπανιο ανοιγει η ορεξη.

Theogr ο κηπουρός said...

Ελπίζω να πλήρωσες έγκαιρα τη ΔΕΗ και να μη στην κόψανε. Αν και παλιά καλή, η ανάρτηση, όχι η φοιτήτρια!!!

ε said...

Theogr ο κηπουρός
την ξερετε κι εσεις ;; !!

μα τι εγινε, ολοι θελετε να πλυνετε τη λενα τη φοιτητρια;

x-ray said...

Για διακοπές, ήλιο και καπέλα δε λέγατε; Ποια φοιτήτρια;

ε said...

x ray
εγω παλι σκεφτομαι το κουνελι

x-ray said...

Αχ κουνελάκι, κουνελάκι... ξύλο που θα το φάς. :(