22.1.08

I Say A Little Pray For You

Σχεδον χωνομαι μεσα στο σβηστο τζακι για να καπνισω το τελευταιο τσιγαρο της ημερας. Εχω να καπνισω κανονικα σαν ανθρωπος δεκα χρονια , στον καναπε ας πουμε, βλεποντας τηλεοραση.Παντα πηγαινα κοντα σε ανοιχτα παραθυρα, το χερι εξω να παγωνει, ουτε στο πατρικο σπιτι ετσι .Οταν εμαθα οτι το καλυτερο ειναι μπροστα στο τζακι ακομα και χωρις φωτια, εφτιαξε η ζωη μου και ναι αυτο που μολις ειπα ειναι υπερβολη.Παντως δεν ξαναπαγωσε το χερι μου.
Καθομαι λοιπον σε αυτη τη περιεργη σταση και φυσαω τον καπνο μεσα στη καμιναδα σαν να προσευχομαι μεσα σ ενα τεραστιο χωνι που πηγαινει κατευθειαν στο αυτι του θεου και σκεφτομαι κατι καλο, αλλα μεσα σε δεκα δευτερολεπτα του αλλαζω τα φωτα, το κανω σκουπιδι.Γιατι το κανω αυτο δεν ξερω.Λες και ειναι απαγορευμενο να σκεφτω μεχρι το τελος κατι καλο.Κι ας μη γινει ποτε, ας το φτιαξω στο μυαλο μου ετσι, ας εχει διαρκεια μεχρι να ξαπλωσω και να κοιμηθω.Δεν το επιτρεπω στον εαυτο μου για λογους αγνωστους.

11 comments:

Anonymous said...

Δοκιμάστε να καπνίσετε κάτω από τον απορροφητήρα της κουζίνας... Δίπλα σε μια κατσαρόλα όπου βράζει το φαγητό της επόμενης ημέρας, θα διαπιστώσετε πως οι κακές σκέψεις εξαφανίζονται πριν καν περάσουν απ' το μυαλό σας.

panoptis said...

Καλημέρα. Σάς πέρασε από το νού η αποχή;

Anonymous said...

οι καλές μικρές αμαρτίες γίνονται στα όρθια, ακόμη κι αν παγώνει το χέρι

να με ακούτε τον αμαρτωλό..

adaeus said...

Aυτές τις αλχημείες έκανα κι εγώ... Μπαλκόνι, τζάκι, απορροφητήρας... δήθεν να μην πάει ο καπνός στα παιδιά... Μέχρι που μια μέρα (πάνε 6 χρόνια) ενώ κρατούσα αγκαλιά την κόρη μου, μου είπε μπαμπά βρωμάς (με ένα ύφος σιχαμάρας)... γιατί πριν λίγο είχα κάνει ένα στο μπαλκόνι... Την επόμενη το έκοψα (μαχαίρι)... Και βρήκα την υγειά μου!!!!

Despoina Chatzipavlidou said...
This comment has been removed by the author.
Despoina Chatzipavlidou said...

Είχα διαβάσει και το προηγούμενο post σου και ήθελα να σου γράψω.. αλλά πως να σου το πω ;;; διαβάζοντας αυτό, σου γράφω και για τα δύο: βλέπω μια αντιστοιχία ανάμεσα στο γυμναστήριο και τον διάδρομο που περπατάς ενώ απέναντι σου έχεις έναν τοίχο, και σε αυτό που γράφεις - λες και είναι απαγορευμένο να σκεφτώ μέχρι το τέλος κάτι καλό - . Σκέφτομαι λοιπόν ότι οι μικρές αλλαγές που φέρνουμε στην καθημερινότητά, μας βοηθούν να αλλάξουμε και τα νοητικά μας patterns. Είμαστε και αυτό που επιλέγουμε. Το γυμναστήριο είναι μια λύση, αλλά υπάρχουν τόσες άλλες. Εμείς επιλέγουμε να γυμναστούμε κάνοντας μηχανικές κινήσεις δεν μας το επιβάλλει κανείς... έπειτα διαμαρτυρόμαστε ότι δεν ζούμε, ότι λειτουργούμε σαν μηχανές. Μα αυτός είναι ο τρόπος ζωης που εμείς επιλέγουμε. Ναι, αυτό είναι που μας σερβίρουν αλλά ενήλικες είμαστε ας το ψάξουμε και λίγο παραπάνω ! ΑΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ...

ε said...

kopoloso
δοκιμασαμε πως δεν δοκιμασαμε.Αλλά ξερετε τι,οταν ειμαι εκει το μονο που μου βγαινει να κανω ειναι να αυγοκοψω-ανακατεψω αντε σωταρω και οχι να καπνισω.Θυμηθηκα τωρα την jeanine του Reiser,που ηταν μονιμως μ ενα τσιγαρο στο στομα πανω απ τις κατσαρολες :)


panoptis
οχι τετοια εποχη.
καληνυχτα καληνυχτα :)


κ.κ.μοιρη
την μονη καλη μικρη αμαρτια που κανω ορθια ειναι να ανοιγω το ψυγειο και να πινω κρυφα νερο απο το μπουκαλι. Για ολες τις αλλες αμαρτιες, μικρες-μεγαλες, καλες-κακες πρεπει τουλαχιστον να καθομαι.


adaeus
μπαλκονι... τι μου θυμισατε τωρα (χειμωνας, κρυο, βροχη, μαυρα μεσανυχτα,
αποστειρωση μπιμπερο, ομπρελα, παλτο, τσιγαρο:)
μα αφησατε να σας την πει το μωρουλι; ε οχι :)
μη κοιτας που λεω βλακειες καλα εκανες και το κοψες. ευγε :)


desapoin3ison4
δεν πολυκαταλαβα τι θες ακριβως να πεις, νομιζω με πηρες και λιγο απο τα μουτρα :) Εχεις τα δικια σου κι εσυ. Εδω που μπηκες ειναι λιγο μαυρα μερικες φορες, αλλα δεν πειραζει, δεν ψαχνουμε να βρουμε λυσεις σε κανενα προβλημα.
Μπηκα στο μπλογκ σου το οποιο εχει ενδιαφερον, πολυ.
Φανταζομαι γι αυτο λες και αυτα που λες για τα γυμναστηρια.
Καταλαβαινω.
"Ναι, αυτό είναι που μας σερβίρουν αλλά ενήλικες είμαστε ας το ψάξουμε και λίγο παραπάνω"
Δεν νομιζω παντως να μας σερβιρει κανενας με το ζορι κατι που εμεις δεν θελουμε να παρουμε.Δηλαδη και να το παρουμε θα το ξερασουμε. Αυτο ισχυει για ολες τις ηλικιες.
καληνυχτα ή καλημερα :)

Despoina Chatzipavlidou said...

ωχ ναι το συνηθίζω να πιάνω τους άλλους από τον λαιμό... γι αυτό δεν με άφησα να σου γράψω κατευθείαν. τελικά δεν άντεξα (ωροσκόπος: τοξότης). πάντως καλημέρα

Anonymous said...

ελάτε τώρα...

δηλαδή δεν τσακίσατε ποτέ μια σοκολατίνα ή ένα προφιτερόλ περπατώντας στο δρόμο ;

ε said...

desapoin3ison4
'νταξει, οχι και απο το λαιμο.Λιγο το μανικι τραβηξατε :)
καληνυχτα



Κ.Κ.Μοιρη
Φυσικα.
Τους χειμωνες προφιτερολ,τα καλοκαιρια παγωτο φυστικι με σοκολατα πορτοκαλι. Αλλά, για αμαρτιες δε μιλουσαμε;Που την ειδατε εδω την αμαρτια;
Με μπερδεψατε.

Anonymous said...

στο όρθιο :-D