20.5.08

κολλασ


Με τα χρονια ειχε εξελιξει το τροπο που επαιρνε αυτό που ηθελε. Ανοιγε τη ντουλαπα περναγε το χερι του πανω από τις στολες, εβγαζε αυτή που θα τον εκανε αορατο στα ματια του κοσμου και ντυνοταν με αργες κινησεις. Προσεχε και την παραμικρη λεπτομερεια. Εδινε ας πουμε μεγαλη σημασια στα αξεσουαρ.
Οταν ηταν η στιγμη να αγορασει το αντρικο περιοδικο φοραγε κοστουμι σε γκρι αποχρωσεις, γραβατα και κουβαλαγε δερματινη τσαντα, όταν ηταν να παρει το γυναικειο φοραγε τα τζην με κεινο το μακο όταν ηταν να παρει το παιδικο απαραιτητως διαλεγε ένα καρο πουκαμισο και περναγε το σακιδιο στον ωμο.
Μετα διαλεγε περιοχες. Το βραδυ πια, αφου ειχε μαζεψει οτι του ηταν απαραιτητο, εβγαζε τα γελοια ρουχα, καθοταν οκλαδον στο μαλακο στρωμα του κρεβατιου του κι αρχιζε να ξεφυλλιζει, να κοβει ,να συνθετει. Τα κολλαγε συνηθως σε κανσον χρωματιστα. Πολλες φορες το αποτελεσμα δεν του πολυαρεσε, το παιδι παραηταν μελαχρινο η γυναικα παραηταν λεπτεπιλεπτη, ο αντρας παραηταν δυναμικος. Τοτε για μια βδομαδα, οσο κρατουσε αυτό το καδρο κρεμασμενο στον τοιχο, ηταν σκυθρωπος και λιγομιλητος στη δουλεια και στα επαγγελματικα δειπνα, -εχει προβληματα στο σπιτι- υπεθεταν οι συνεργατες. Τις φορες όμως που πετυχαινε το κολαζ, γινοταν άλλος ανθρωπος, κερναγε κιολας, τοτε ολοι τον θαυμαζανε και στα ψουψουρισματα στο γραφειο ολο κατι ζηλοφθονιες ακουγες για οικογενειακη γαληνη, κατανοηση -αμα εχεις κοινους στοχους και αξιες.
Μερικες φορες αν επαιρνε το αυτι του αυτά τα λογια ,κοκκινιζε κι εσκυβε το κεφαλι, καθοταν στη σεμνη σταση, ακριβως τον χρονο που εδινε το περιοδικο σε αυτά τα αρθρα για τη συνεση και την ολοκληρωμενη προσωπικοτητα.

7 comments:

Anonymous said...

δεν του 'βγαινε δηλαδή με ψαλίδι και χαρτί το happy family κολάζ ;

κι εγώ που νόμιζα πως υπήρχαν κάποιες ελπίδες...

Anonymous said...

ότι καλύτερο έχετε γράψει ε.

Anonymous said...

Kαταπληκτικό κείμενο.
Όσο για το "σ" στο κολλάσ, ο ΚτΚουΚ, μου έγραψε - για την δική μου περίπτωση - πως είναι απλή η απάντηση:Το τελικό σίγμα έχει την έννοια του τέλους. Ενώ το σ έχει και συνέχεια.
Ειναι κι αυτό μια άποψη.
Γεια χαρά.

s_k said...

[!]

x-ray said...

Το δικό σας εκτός από κολλαζ είναι και μονταζ, σαν ταινία μου φάνηκε.

NinaC said...

Αν το σκέτο Ε σημαίνει Ελένη, χρόνια καλά, γεμάτα υγεία, αγάπη, δημιουργία!

:)

ε said...

κ.κ.μ.
δεν του βγαινε παντα.
εσεις τι να τα κανετε τα κολαζ καλε;
δεν νομιζω οτι χρειαζετε να ασχοληθειτε με τετοια. εσεις.

holly.
λοιπον. εχω παρατυρισει πως οταν εχω τα νευρα μου και το βγαζω δια της πλαγιας οδου ειστε παντα εδω γυρω και εχετε μια καλη κουβεντα.
και θελω να σας πω ευχαριστω. :)
και το εννοω.

Σολωμάντζαρε
ποιος ειναι ο κτκουκ; μου αρεσε πολυ αυτο που ειπε.ισως ταιριαζει και στη δικη μου περιπτωση,αν μου επιτρεπεις δηλαδη :)

fuzzyburlesque
[ :) ]

x-ray
κι ομως εγω στο μυαλο μου το ειχα αυτο, σα φωτογραφια.οχι ασπρομαυρη,αλλα χωρις φως ιδιαιτερο.εσεις ξερετε καλυτερα απο αυτα.

νινα σι
την πρωτη φορα που αφησα σχολιο σε μπλογκ, πριν χρονια,κι επειδη γραφω οπως μιλαω (οπως βλεπετε) στο τελος ειπα, ε. πως λεμε, ε και;
μου απαντησαν σαν ε κι ετσι το κρατησα γιατι ποτε δεν ειχα φαντασια να σκεφτω κατι περιεργο και ωραιο.
δεν με λενε ελενη.με λενε ε.σκετο ε :)
ευχαριστω παντως :)
επισης θελω να σας πω οτι αν δεν σας γραψει μουσικες ο κ.κ.μ. ,θα βρουμε μια λυση.
επισης να σας πω οτι θα απαντουσα θετικα στη προταση σας να γραψουμε διαλογους να ζηλεψουν οι κοπο- μοιρης αλλά ειδα οτι κατι γινεται με τον δεν κι επειδη ειναι καλυτερος σε αυτα που γραφει απο μενα διακριτικα εκανα πισω. για το καλο σας το εκανα.
:)