15.10.08

Για ολα φταιει το γκαζον

δεν ειναι φασαρια αυτο που ακουγεται σε καμια περιπτωση δεν το λες ετσι εκτος κι αν εισαι ο συγχωρεμενος θειος Α που εζησε 83 χρονια χωρις παιδια οποτε στα τελευταια του φιλοξενουμενος στο σπιτι με τα πολλα εγγονια δεν αντεχε ουτε κιχ και φυσικα καπνιζε ασυστολως μπροστα σε νεογνα και νηπια.
πολλα παιδια μαζεμενα τσιροκοπανε χαρωπα γιατι πανε εκδρομη. κατεβαινουν το δρομο και θελω να πιστευω πως τα πανε στο αλσος. οταν πηγαινα σχολειο οι περιπατοι ηταν σε αυτο το αλσος της γειτονιας ενα συρματοπλεγμενο μερος με πευκα και πετρουλες χωμα παγκακια και τωρα λετε ειρωνικα, ε φυσικα χωμα -πετρουλες μα τι λεει παλι ετουτο το ποστ;
θα σας πω, μη βιαζεστε.
ενα πρωι αφου πηγα τα παιδια σχολειο περπατησα μεχρι το αλσος. μπηκα σε ενα ξενο τοπο σαν μακετα, δεντρα ταχτοποιημενα πανω σε γκαζον δρομακια με γαρμπιλι (επιτελους χρησιμοποιω αυτη τη λεξη, γιατι καποτε μου ειχε ζητηθει να φερω δυο φορτηγα σε ενα μερος που επρεπε να στρωθει απο αυτην την αγνωστη λεξη και ενω ημουν ενα σχεδον ψυχραιμο πιτσιρικι εκει εσπασα πια και κλαιγοντας ρωτησα, τι ειναι γαρμπιλι; εμαθα οτι ειναι το ψιλο χαλικακι, μα τι πληροφοριες δινω πρωιπρωι, να θυμηθω να κλεισω τη καφετιερα του γαλλικου καφε. για παντα εννοω)
τι ειχαμε τι λεγαμε; α μαλιστα.
μπηκα λοιπον σε ενα χωρο ετοιμο για φωτογραφηση αν εβγαζα διαβητη (θα ημουν ο ητα βητα και θα ετρωγα ναφθαλινες, χαχ) ειμαι σιγουρη οτι θα επιβεβαιωνα την χρυση τομη.
γκαζον και τετραγωνισμενα παρτερια δεντρα κομμενα γιατι στο μερος που τους την εδωσε να φυτρωσουν (μα τι ελευθεριες ειναι αυτες) δεν εδεναν με τη μελετη που ειχε δει στον υπνο του(;) ο αρχιτεκτονας του χωρου, σκυλια ουτε για δειγμα, ποδηλατα ουτε για δειγμα, και για να μην τα παιρνω ολα απο τα μουτρα μπορει επειδη ηταν πρωι να μην υπηρχαν αλλά κατι μου λεει πως ολες τις ωρες και να μην απαγορευοταν ακριβως, κανεις δεν θα ενιωθε ανετα να κινηθει εκει, σαν να λειπει ενα κουδουνι εκει στην εισοδο που θες να το χτυπησεις αφου εχεις παρει τηλεφωνο πρωτα να επιβεβαιωσεις την επισκεψη, και να παρεις απαντηση του τυπου: οοχι δεν ενοχλειτε προς θεου, σας περιμενουμε με χαρα και ανυπομονησια, αλιμονο τοση φασινα καναμε μη παει χαμενη.
γυρω δεν υπαρχει συρματοπλεγμα υπαρχουν καγκελα και το τοιχαρακι ειναι χτισμενο με πετρα.το μηνυμα βγαζει ματι, ειναι: προσεχουμε εδω. μισω τα σκουπιδια και τους βανδαλισμους αλλα για μενα η κατασκευη μιας μικρης οασης στο κεντρο μιας πολης σαν βασικη προυποθεση εχει να αφηνεις ησυχα τα δεντρα και τα φυτα.
τι λεω με διακοσιες λεξεις ενω θα μπορουσα να το πω με δυο; θα ηθελα να μπω και να περπατησω σε χωμα (να σκονταψω αν χρειαστει ας προσεχα τελικα) στο μονοπατι που ετσι προεκυψε και οχι στο μονοπατι που ανοιξε ο δημος για να διευκολυνει
ενας χωρος πρεπει να ειναι φιλοξενος και ανοιχτος σε ολους.
στη παιδικη χαρα μια βιδα ειναι ετοιμη να πεσει. θα παω με το γαλλικο κλειδι μου να τη σφιξω, γιατι απαξ και παραδοθηκε το εργο ουδεμια ευθυνη θελουν να φερουν.
για τα γαλλικα φιλια δεν εχω αποψη.

8 comments:

Anonymous said...

506 λέξεις

γλιστρίδα ήταν..

x-ray said...

Να έρθετε με τα γαλλικά κλειδιά στον εθνικό κήπο, εκεί πέφτουν σαν τα φύλλα τα παιχνίδια. Μέχρι να έρθουν οι αρμόδιοι, σπάνε δόντια 15άμηνα.
Μπονσουάρ.

Anonymous said...

ε ναι επιτέλους.
[ο δήμαρχός μας καυχιέται ότι έφτιαξε την πλατεία.
βασικά εννοεί: αλλόκοτο, τεράστιο συντριβάνι, μεγαλύτεροι φοίνικες, γκαζόν (ξέρετε αυτό το έτοιμο που το φέρνουν σε ρολά σα χαλί), και το highlight τζάμια ανάμεσα στα πλακάκια που κρύβουν από κάτω ωραιότατα λευκά κυκλαδίτικα βότσαλα.
μα είμαστε στο νταμάρι του βύρωνα ανθρωπέ μου. έλεος.]
αυτό με την επίσκεψη πολύ μου άρεσε.

adaeus said...

τα γαλλικά φιλιά λένε πολλά σε όλες τις γλώσσες :)
Καληνύχτα ε :)

ε said...

κ.κ.μ.
αυτο με τη γλιστριδα μου το ελεγε ο πατερας μου.

μα μετρατε τις λεξεις μου;


:)


x-ray
ε οχι αγαπητη,δεν εχω παρει εργολαβια ολους τους κηπους της αθηνας.
εδω με κοπο συντηρω αυτον εδω.

βυτιο
αλλοκοτο συντριβανι :))
αλλά θα μου πεις οταν οι γυρω πολυκατοικιες ειναι βαμμενες σωμον με αυτα τα χιαστι καγκελα το μονο που δενει ειναι ενας ερωτας να κανει πιπι του στη μεση ενος συντριβανιου.

(βεβαια παιζει και η εκδοχη να ειμαστε λιγο στριμμενοι ε; )


adaeus
Εαν ταις γαλλικες γλωσσαις των ανθρωπων φιλω και των αγελων αγαπην δε μη έχω, γέγονα φελος ετων ή κύμβαλον αλαλάζον.

ε ναι σαχλαμαριζω
μερες τωρα,μηνες, χρονια.

Anonymous said...

Ούτε εγώ το ήξερα το γαρμπίλι.
Τις χαρχάλες τις ξέρετε;

(ωραίο αυτό: "μπήκα σε ένα ξένο τόπο σαν μακέτα")

ε said...

κοπολοζο.
χαρχαλες; οχι.
ελπιζω να μη σημαινει κατι κακο γιατι καποτε ενας φιλος μ ελεγε χαρχαλω.(μηπως κακως ανοιγομαι τωρα; )
εχει σχεση με τις φαρφαλες;

Theogr ο κηπουρός said...

Είδα κήπο και μπήκα. Λόγω επαγγέλματος θα μπορούσα να παραθέσω άλλους τόσους λόγους που είμαι υπέρ στο μάντρωμα. Ίσως το κάνω στο δικό μου χώρο. Καλή εβδομάδα.